Norrlandstingens regionförbund söker Förbundsekonom

Arbetsplatsbeskrivning

Norrlandstingens Regionförbund (NRF) är bildat för samverkan i Norra sjukvårdsregionen av Landstingen i Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland samt Region Jämtland Härjedalen. Regionförbundet är ett samverkansorgan för att tillvarata och utveckla gemensamma intressen inom hälso- och sjukvård, utbildning och forskning utifrån ett behovs och befolkningsperspektiv. Huvudområdet är högspecialiserad vård och förbundet sluter avtal för medlemmarnas räkning. I regionförbundets uppdrag ingår förutom att sluta avtal om högspecialiserad vård också att följa upp utfall av såväl kostnader som kvalitet. Regionförbundet har också i uppdrag att stödja medlemmarnas arbete inom Folkhälsa och Forskning och förbundet är huvudman för Regional Cancercentrum Norr, som stöder utvecklingen av cancervården i regionen. En särskild utmaning när högspecialiserad vård utvecklas är också att göra ekonomiska beräkningar som underlag till beslutsfattare för olika avvägningar.

Vårt arbetsfält är således brett och spännande och handlar om utveckling och uppföljning i gemensamma frågor för landstingen/regionen. Därför söker vi den person som är intresserad av såväl redovisning som strategiska och strukturella frågor med analys som sitt verktyg. Eftersom vår förbundsekonom gått till annan tjänst söker vi nu en ny medarbetare. Förbundet har sitt kansli i Umeå. Vi arbetar också delvis på distans.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna spänner över ett brett fält och vi nämner några exempel:
– Uppföljning av gällande pris och ersättningssystem i norra sjukvårdsregionen.
– Uppföljning av ekonomi och produktion, utifrån avtal med övriga universitetssjukhus.
– Utredningar/Rapporter av större och mindre omfattning som underlag för beslut i beslutande organ, samt stöd till våra medicinska chefsamråd i fråga om underlag och kostnadsberäkningar.
– Kontaktperson/föredragande i samverkan med landstingens ekonomifunktioner.
– Förbundets representant i nationella samverkansorgan (SKL) vad gäller ekonomi och uppföljning.

Kvalifikationer

Vi söker den som har:
– Adekvat högskoleutbildning
– Flerårig erfarenhet av arbete i stora organisationer med analys och uppföljning erfarenhet från hälso- och sjukvårdsekonomi är särskilt meriterande.
– God förmåga till samarbete och nätverksbyggande
– God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift
– God förmåga att arbeta självständigt
– Kunskaper inom hälsoekonomi, och erfarenheter av hälso- och sjukvårdsorganisationer, är en särskild merit

Arbetet är mycket självständigt och kräver god förmåga att själv planera sitt arbete. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse; dock senast 30 augusti 2015

Ansökan

Ansök senast: 2015-04-23

Referensnummer: DAST 15-13

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Sara Ekström Förbundsdirektör, tel 090-785 74 12 eller 070-375 74 12, sara.ekstrom@vll.se

Lars Månsson t.f.Förbundsekonom, tel 070-343 53 79, lars.mansson@vll.se

Fackliga företrädare

Lars Burström Vision, 070-697 69 27

Solveig Brändström SACO, 090-785 12 02

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).